Lastenklinikalla on luksusongelmia

Lastenklinikalla menee mitä ilmeisemmin liian hyvin – ainakin niin voisi päätellä Hesarin tämänpäiväisestä kirjoituksesta, jonka perusteella klinikan meno on todellisuudesta vieraantunutta. Lastenklinikka ei ottanut vastaan leluista tehtyä lahjoitusterapiatuolia. Perustelu: ”epäsiisti paloturvallisuusriski”. Vastaavanlaisia teoksia on muun muassa Tampereen yliopistollisessa keskussairaalassa sekä Päijät-Hämeen keskussairaalassa.

Tämän lisäksi ihmisten avokätisyys stressaa ja kuormittaa klinikan henkilökuntaa: ”kaikki haluavat lahjoittaa joulun alla jotain, puhelinsoittoja tulee, ja kokouksiakin on solkenaan niin, että ”tuntuu, että elämä loppuu”.

1305906729764

Lahjoitettavaksi tehty terapiatuoli. Kuva: HS

Voisiko henkilökunta ottaa avukseen kourallisen vapaaehtoisia koordinoimaan ovista ja ikkunoista satavia lahjoituksia? Uskon, että kaikelle ei-tervetulleelle olisi kasapäin ottajia ihan jo kotimaassa – tai miksei vaikka Itä-Euroopassa.

Lastenklinikan nuoriso-ohjaaja Ari Sintonen tyrmäsi lahjoitustuolin siksi, että se on vaikea pitää puhtaana. Tämä romaniperhe varmasti kelpuuttaisi tuolin pressuista ja kankaista kyhättyyn kotiinsa.

Lastenklinikka voisi järjestää lahjoitusten osalta rääppiäiset, josta ne, jotka oikeasti tarvitsevat ja haluavat apua, voisivat noutaa itselleen Lastenklinikalle kelpaamattomia tarvikkeita. Siinä olisi joulumieltä.

Mainokset