Onko tämä inhimillisyyden huipentuma?

Iltasanomat kertoo tänään Leena Harkimon uudesta duunista turkislobbarina. Mitä on miettinyt Leena ottaessaan tämän auringonlaskun alan lobbauspostin hoitaakseen?

Mitä hän on miettinyt käyskennellessään turkistarhalla, antaessaan katseen vaeltaa häkkirivistöä, jossa villit eläimet on sullottu ahtaisiin häkkeihin vailla mitään mahdollisuutta lajityypilliseen käytökseen? Aamusta iltaan. Päivästä toiseen. Kurjan elämänsä päätteeksi ne sähkötetään kuoliaaksi, jotta niiden karva päätyy keikkumaan jonkun individualistin hupunreunaan tai tolloblondin pipon tupsuksi. Kaikkihan tietävät, että turkiksia käyttävät vain seniili-ikään ehtinyt tätiväki ja wannabe-typsyt.

Miten joku ihminen voi katsoa turkislaitosta ja todeta, että se on OK? Että eläimet voivat hyvin? Miten vieraantunut voi suomalainen poliittisissa karkeloissa pyörinyt nainen olla? Mitä ihmisellä on mennyt pieleen järki-empatia -osastolla?

Turkis on turha. Täysin turha asia. Elinkeinona sen merkitys maalle on peanuts-luokkaa, eikä alan yrittäjiä voi hyvällä tahdollakaan pitää kunniallisina. Menisivät kouluun ja hankkisivat oikean ammatin.

Leena hyvä. Mieti vielä kerran, mihin olet lähtenyt mukaan. Vielä ehdit pelastaa kasvosi ja lukemattoman määrän eläimiä perusteettomalta kärsimykseltä.

Mainokset