Riika – kiva, kätevä ja lähellä

Miten en ollut spotannut tätä aiemmin! Helppo, kaunis, kohtuullisen edullinen – ja vain tunnin lentomatkan päässä Helsingistä. Air Balticin lentojen hinnat eivät päätä huimanneet, ja erinomaisen hotellin vanhan kaupungin ytimestä sai alle satasella. Bussi lentokentältä keskustaan maksoi 2 € ja taksi hotellin ovelta kentälle 15 €.

Vanhassa kaupungissa oli mukavasti touhua vaikka ilma ei koko aikaa hellinytkään. Tehtiin jokiristrilyt ja turistijunasightseeingit, käveltiin paljon ihaillen rakennuksia, puistoja ja huolella hoidettuja kukkaistutuksia.

Syöminen ja juominen oli kuitenkin the thing. Laatuviinejä sai laseittain muutamalla eurolla ja kasvisruokavaihtoehtoja löytyi hyvin myös raskaan lihanruoan kyllästämistä ravintoloista.

Ensimmäisen kuitenkin suuntasimme Fat Pumpkiniin, jonka vegaanista tarjontaa olimme fiilistelleet jo ennakkoon netistä kotona. Ruokien tulossa meni älyttömän kauan, vaikka olimme lähes ainoat asiakkaat ravintolassa. Sapuskalle arvosana 8, palvelulle samoin.

Menemme takuulla uudestaan tähän ihanaan kaupunkiin! Toivottavasti silloin paistaa aurinko täydeltä terältä ja on sen verran lämmintä, että pääsisimme käymään Jurmalan biitseillä.