Kolmen kansallispuiston kierros

Torronsuon, Liesjärven ja Nuuksion kansallispuistot sattuivat mainiosti reissutaipaleen varrelle, joten sain viettää varsinaisen formulalesken unelmasunnuntain.

1. TORRONSUO: sadetta & aurinkoa ja märät, huonokuntoiset pitkokset -> kiersin Kiljamon ympäri vajaa pari km. Tosi makee!

Kiipesin näkötorniin vain todetakseni, että liian korkea – pelottaa… Vettä vihmoi ja olin kuulevinani ukkosen jyrisevän. Mielikuvitus loi taivaanrantaan lähestyvän hirmumyrskyn ja pidin satavarmana, että salama iskee juuri tähän rakennelmaan.

2. LIESJÄRVI: Liesjärven kansallispuiston Pohjantikan kierros (5 km), jonka alussa idyllinen perinnetila Suomi-filmimaisemassa. Muilta osin aika perusmetsämaisemaa ja -polkua, muutama kaunis ranta ja kuusikko. Tuulenkaatoja paljon.

Näin keskisuomalaisen metsän keskellä asuvan ihmisen näkövinkkelistä ei mikään wau-mesta. Ruuhkasuomalaisille varmasti unelmapaikka; puhtaita, kauniita rantoja ja tuo perinnetilahan itsessään on jo visiitin arvoinen kohde, etenkin lapsiperheille.

***kuvia tulossa***

3. NUUKSIO: Nuuksion kansallispuiston Haukankierros (~5 km) upeaa aarniometsää, kallioita, rotkoja, juurakkopolkuja – tänne täytyy tulla uudestaan ja pidemmin!

Hieno päivä!

***kuvia tulossa***