Upeat jaloittelupaikat nelostien tuntumassa Leivonmäellä

Jos ajat nelostitetä Jyväskylän eteläpuolella ja näet kansallispuistoon johtavat opasteet, seuraa niitä! Täällä voi poiketa pikaisesti vaikkapa kesälomamatkaa ajaessa. Toki pidempäänkin patikointiin puitteet ovat täydelliset. Maisemat ovat takuulla hienot ja tunnelma rauhaisa.

Kirveslammen ympäri kiertää helppokulkuinen polku. Maisemat ovat ihan mielettömät!

Leivonmäen kansallispuiston alueelta löytyy loistavat ulkoilumahdollisuudet etenkin tessujen kanssa matkaaville. Myös tenavien kanssa nämä helppokulkuiset ja selkeät reitit onnistuvat, joskaan en lähtisi rattaita reiteille lykkimään.

Kirveslampi

Muutaman kilometrin päässä pikitieltä on Kirveslammen kierros (1,7 km). Pysäyttävä suolampi, pitkospuut ja näkötorni. Helppokulkuinen ja selkeä.

Eipä uskoisi, että tällainen helmi löytyy keskisestä Suomesta. Must see. Suosikkireittejäni!

 

Kirveslammen kierrokseen voi kivasti yhdistää Luupään lenkin (2,2 km), joka lähtee samalta parkkikselta kuin Kirveslammen kierros. Tällöin reitit muodostavat kätevän kahdeksikon.

Geologinen Luupään luontopolku kulkee kauniilla harjulla, ja voit tutustua jääkauden aikaansaamiin painanteisiin ja siirtolohkareisiin. Reitillä on pitkospuut ja sievä suolampi. Osa reitistä seuraa Harjujärven rantaa.

Lisätietoa kansallispuiston sivujen reittikuvauksessa >

Koskikaran kierros

Noin 6 km nelostieltä Rutalahdesta pääsee uskomattoman hienolle Koskikaran kierrokselle. Mittaa sillä on 3,5 km (voi kulkea lyhyemminkin). Huikeaa koskien huminaa ja seesteistä joenvartta. Kurkkaa lisää aiemmasta bloggauksestani >

Leivonmäen kansallispuisto

Muut kansallispuiston reitit

Pisimmät reitit sijaitsevat pääpuiston alueella, jossa nähtävää mm. Harjunkierros (4,5 km), Mäyränkierros (5,5 km) ja upea Joutsniemi. Lisäinfoa rauhaisasta Leivonmäen kansallispuistosta täällä >

Luupään lenkin suolampi