Kaikille aisteille jotain: Koskikaran kierros Leivonmäen kansallispuistossa

Puolen tunnin ajomatkan päässä meiltä on Leivonmäen kansallispuisto, jossa on tullut koluttua monenmoisia reittejä, mutta Koskikaran kierros (3,5 km) on jäänyt spottaamatta. Eilen kuitenkin piipahdimme siellä pikkukoirien kanssa. Mikä aarre!

Leivonmäen kansallispuisto

Olisin voinut kiertää sen toiseenkin kertaan, mutta isäntä olisi sitä mieltä, että +24 astetta ja armeijan verran hyttysiä olivat riittävä syy palata takaisin autolle. Taisin olla ainoa, jota nuo häiritsevät tekijät eivät haitanneet, heh.

Koskikaran kierros

Koskien pauhua, veden solinaa, linnunlaulua. Tuoksuja ja tunteita.

Koskikaran kierros sijaitsee erillään kind of pääosasta Leivonmäen kansallispuistoa. Rutalahden kylän vanhan koulun pihasta tien yli kipaisemalla pääsee suoraan polulle. Tänne on muuten tosi helppo tulla esim. jos on ajamassa matkaa vaikka etelästä pohjoiseen tai toiin päin, ja haluaa jaloitella mieleenpainuvassa ympäristössä suht pienellä vaivalla. Leivonmäeltä on hyvät opasteet. Lämmin suositus! #retkihaaste2018