Sesongin sienipastaa

Hurjan herkullista! Lähes täydellinen kanttispasta valmistui näillä aineksilla:

  • Reilu litra kanttarelleja (niitä löytyy nyt tosi kivasti metsistä – ja torikojuilta)
  • 1 punasipuli
  • Kasvisliemikuutio (luomu, vegan)
  • 2 dl Oatlyn kaurakermaa
  • Kourallinen Mimis-versoseosta (paksoi, Japanin sinappi ja sango)
  • Pastaa
  • Jalotofun savutofua

Pilkoin sienet kuivalle pannulle ja kuumensin niistä nesteet pois. Sitten loraus oliiviöljyä ja pilkotut sipulit sekaan paistumaan. Pastan kiehuessa liuotin toisessa kattilassa liemikuution pieneen nestemäärään, ja laitoin joukkoon kaurakerman sekoittaen samalla. Kun sieni-sipuliseos oli ready, kippasin sen kermakattilaan. Putsasin pannun ja paistoin rapeaksi muutaman ohuen viipaleen hyvin kuivattua savutofua. Sitten vaan safkat lautaselle, rehut päälle ja ääntä kohti 😌 #NoOneWasHarmed