Jääskelän Mäyrävuori ja Päijänne-maisemat, joita ei kannata missata

Jos käy luontopolkuilemassa Jääskelässä, Vaajakosken eteläpuolella, Mäyrävuorta ei kannata ohittaa! Se on vähälle huomiolle jäänyt jykevä näköalakallio, jonka voi spotata veneillessään Pohjois-Päijänteen itärannalla, Teerilahden taustalla.

Mäyrävuorelle kipuaa kymmenessä minuutissa ja reitti sinne lähtee aivan Jääskeläntien varrelta. Polulle pääsee, kun ajelee Jääskeläntietä kohti ulkoilualuetta n. 1,2, km (tien vasemmalla puolella).

Kohta on kyltitetty, joskin kyltti on harmaudessaan huomaamaton. Jos näet vasemmalla suon, olet juuri ajanut alkupisteen ohi. Auton voi jättää kyltin viereiselle levennykselle, tai ajaa se parin sadan metrin päässä olevalle virallisen luontopolun alkuun.

Mäyrävuori
Hessu Hopo nauttii järvimaisemista

Reittiä Mäyrävuorelle ei ole merkitty, joten lähdön kanssa täytyy olla tarkkana. Vasemmalle vievä polku lähtee kulkemaan Jääskelän tien viertä tummassa kuusikossa, oikealle tepastellessaan taas päätyy mehiläistarhalle, joten valittavaksi jää keskipolku. Se on paikoin todella kivikkoinen.

Mäyrävuori
Mäyrävuorelle johtavalla polulla joutuu katselemaan askeliaan

Vuoren päällä on hurjan kaunista jäkälikköä ja pari mukavaa kallioista levähdyspaikkaa. Erityisellä näköalapaikalla maisema on zen! Siellä kannattaa olla varovainen, sillä pudotus on häijy. Jos mukana on tessuja tai tenavia, ne kannattaaa pitää narun päässä. Vuorelle kipuajan palkitsee aukea, esteetön näköala Päijänteen Teerilahdelle, joka puolestaan avautuu Murtoselälle. Iso-Porosaari häämöttää taustalla.

Mäyrävuori
Mäyrävuori

Olen joskus yrittänyt etsiä jatkopolkua vuorelta sen takapuolelle, jotta tästä saisi aikaan kivan rengasreitin, mutta olen päätynyt aina umpipöpelikköön. Ehkä yritän vielä uudestaan.

Mäyrävuoren laella
Aukeaa, rauhoittavaa Päijänne-maisemaa