Turkis ei kuulu tyyliini. Ei myöskään lukuisien suosittujen kauppaketjujen tyyliin.

Seisoin eilen paikallisen S-marketin kassajonossa. Edelläni oli kuusikymppinen nainen tuulipuvussaan ja päässään pipo, jossa oli turkistupsu. Jäin tuijottamaan karvapalloa. Rintalastan välissä alkoi korventamaan. Miettikää: joku surkeassa häkissä elänyt eläin oli tapettu siksi, että sen karva saatiin koristamaan jonkun turhanpäiväisen peruspirjon hattua.

Animalian #turkitontyyli -kampanja näyttää selkeästi, että turkisbisneksen vastustaminen ei ole mitään ääriryhmittymiin kuuluvien kettutyttöjen puuhastelua, vaan yhä enenevässä määrin tavallisia suomalaisia koskettava eettiseen kuluttamiseen liittyvä asia.

Kurkkaus listaan Suomessa toimivista vaatealan jälleenmyyjistä, jotka ovat sitoutuneet turkittomuuteen, on mieltä ylentävää luettavaa. Listalta löytyy maamme suosituimpia liikkeitä: H&M, Vero Moda, Filippa K, Dressman, Cubus, Esprit, Glitter, Hööks, Ellos, Gina Tricot jne jne. Aivan upeaa! Lista kokonaisuudessaan löytyy täältä: http://www.turkittomatliikkeet.fi/retailer_list.html Se on hyvä pitää mielessä varsinkin näin joulusesongin alla pukinkonttiyllätyksiä hankkiessa.

fox-logo
Kuva: Animalia