Karvainen tyylimoka: Parikan pupunhäntäpopot

Minna Parikan kengät kuuluvat omalle I want them all –listalleni. Paitsi yksi malli. Tail sneaks -kengät, joissa on kaninkorvat ja joiden kantapäähän on kiinnitetty turkistupsut. Täydellinen tyylimoka, jolla on ainesta Vuoden turhakkeeksi.

Näin noiden kenkien esittelyn instassa ja alaleuka loksahti sillä istumalla. Kommentoin kuvaa ja kysyin, onko niissä oikeasti käytetty turkista. Sain nopeasti asiallisen vastauksen, jossa kerrottiin, että kyseessä on espanjalaislähtöinen kaninkarva; Espanjassa kun syödään paljon pupuja.

151023-IMG_5688

Ymmärrän, että kuolleesta eläimestä käytetään hyödyksi kaikki irtoava. Silti tunnen kuvotusta katsoessani jotain niinkin älytöntä, kuin kaninhäntäimitaatiota aikuisen naisen kengissä. Se on naurettavaa, groteskia ja tyylitöntä.

Lisäksi kenkiin huomionsa kiinnittävä suuri yleisö tuskin tietää, että karvapallo on nyhdetty ruoaksi laitetusta kanista, vaan ajatus allokoituu yleisesti turkissomisteen käyttämisestä ihmisen turhamaisuuden vuoksi. Viesti on epäeettinen.

Taustastaan huolimatta turkiksen käyttö – eritoten turhaakin turhempana somisteena – on typerää, itsekästä ja tyylitöntä. Harmittaa Parikan puolesta.