Yksi parhaista vegaanisapukoista ever: kermainen linssi-pinaattikastike

Löysin tämän taannoin Vegaanihaasteen sivuilta, ja täytyy sanoa, että herkullisempaa vegaaniruokaa saa hakea. Nappaan reseptin tähän tällaisenaan talteen, ettei se ikinä huku 😀 Vegaanihaasteen nettisivujen ollessa jonkin aikaa vajaasisältöiset vuoden lopussa, suorastaan hyperventiloin, kun en löytänyt reseptiä mistään. Mutta tässä se nyt on! Suoraan sellaisenaan Vegaanihaasteesta. Itse tykkään muuten nauttia kastikkeen kvinoan kanssa. Kuvan ja alkuperäisen reseptin kreditit Dinan maailmalle.

160106-1

Kermainen linssi-pinaattikastike (3-4 hlölle)

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2,5 dl vettä
2 dl linssejä
1 tlk kookosmaitoa (400 ml)
1 prk tomaattipyrettä (70 g)
150 g pakastepinaattia
2 tl garam masalaa
1 tl suolaa
mustapippuria
ripaus cayennepippuria
1 prk kaurakermaa (esim. Keiju 15 %)

Hienonna sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppu ja murskatut valkosipulinkynnet öljyssä pehmeiksi. Lisää vesi, huuhdotut linssit, tomaattipyre, kookosmaito, pakastepinaatti sekä mausteet. Anna kiehua noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää lopuksi kerma ja kuumenna kastike. Tarkista maku. Tarjoile pastan tai riisin kera.

 

Advertisement