Cavalandia kanarialaisittain: Amadores

Kun hotelliin sisäänkirjautuessa tarjoillaan cavaa, vahva oletus on, että hotellivalinta osui nappiin. Ja kun cavaa on tarjolla myös aamiaisella, loma ei voi epäonnistua. Gloria Palace Royal osoittautui odotuksiamme paremmaksi heti ensikosketuksesta.

150424-5

Hotelli oli nimensä veroinen, ja siitä oli vaikea löytää huonoa sanottavaa. Samoin koko Playa de Amadoresista. Rauhallinen poukama sädehti viihtyisänä, rentona ja siistinä. Vaalea hiekka ja turkoosi merivesi saivat unohtamaan arkitodellisuuden – ainakin hetkeksi. Tätä kannatti odottaa.

150424-4

Kun helmikuun synkkyyteen ja Suomen talveen kyllästyneenä haaveilin auringonvalosta, osuin Tjäreborgin sivuille kurkkimaan edellisen Maspalomas-reissumme hotellia. Tunnelmointi johdatti miettimään uutta lomaa ja Amadoresin hotellitarjontaa. Se yllätti. Itse asiassa koko Amadores yllätti. Kolmesta kivasta hotellista pisimmän korren veti Gloria Palace Royal mm. uutuuden, upean merinäköalan ja superhienon uima-allasalueen takia. Se oli myös saanut suitsuttavat arviot monilta kävijöiltä. En ollut aiemmin edes kuullut koko paikasta, mutta olin tässä vaiheessa jo totally in love.

150424-14

150424-7

Netissä roikkuminen johti siis siihen, että elämälläni oli uusi target: selviytyä talvesta, jotta huhtikuun puolivälissä saisimme lennähtää Kanarialle viettämään 9-vuotishääpäivää.

150424-3

Ja voi pojat, kyllä fiilistelin kohteen & hotellin sivuja. Jos en joka päivä, niin ainakin useasti viikossa selasin uima-allaskuvia ja kuvittelin uiskentelevani turkoosissa altaassa merelle katsellen. Se auttoi pääsemään yli monesta mieltä painaneesta murheesta.

150424-9

Etenkin viereiseen Puerto Ricoon verrattuna Amadores on todellinen paratiisi. Sen tunnelma on pehmeä ja positiivinen. Paikalliset tulevat viikonloppuisin rannalle viettämään vapaa-aikaa, ja turisteista valtaosa edustaa brittejä, saksalaisia, norjalaisia, ruotsalaisia ja suomalaisia, kutakuinkin tässä järjestyksessä. Puliukkoja tai rantareiskoja en bongannut yhtään. Roskia ei näy missään ja toiletit ovat siistit.

150424-19

150424-21

Ravintoloiden henkilökunta on aidosti miellyttävää ja hyväntuulista. Samoin hotelliväki oli kauttaaltaan kohteliasta, herkkähymyistä sakkia. Hapannaamapaikallisia näkyi ainoastaan lentokentän turvatarkastuksessa ja odotusaulan kattobaarissa.

150424-8

Mutta kukapa Amadoresin maisemissa voisi murjottaa. Lomakohteena se sopii varmasti monentyyppisille ihmisille, joskin kreiseimmät bailaajat saattavat pitää sitä turhan unisena.

150424-15

Ensimmäisenä lomapäivänä hilppaisimme jalkapalloilija David Silvan upeaan rantabaariin, Amadores Beach Clubille.

150424-2

Koska paikka miellytti, poikkesimme siellä juhlistamassa lomaa & hääpäivää vähän ennakkoon. Shampanjapullon äärellä huomasimme päätyneemme keskelle kanarialaista hääjuhlaa.

150424-17

Loma tai ei, työnteolta ei yrittäjä voi välttyä, mutta onneksi velvoitteet eivät aiheuttaneet suurta pullotusta otsasuoneen. Verenpaineen tasaamiseksi riitti lompsiminen uima-altaalle ja osanotto rento-otteiseen vesijumppaan, tai harvinainen kirjanlukutuokio lepotuolissa. Zurichistä pari viikkoa sitten ostetuille pokkareille oli nyt aikaa.

150424-10

Osallistuimme myös mm. järjestettyihin sangria- ja mojito-valmistajaisiin. Bingoiässä emme ehkä vielä ole, joten ne geimit skippasimme.

150424-11

150424-13

Viihdyimme hotellilla ja alhaalla rannalla sen verran hyvin, että emme malttaneet lähteä edes Garbosin huisiin iltashowhun saaren toiselle puolelle, kuten olimme suunnitelleet. Edellisellä Inglesin-reissulla kävimme tsekkaamassa Garbosin, ja esitys helli kaikkia aisteja niin kiitettävästi, että olisimme voineet mennä katsomaan sen seuraavana iltana uudestaan. Täydellistä viihdettä. Emme vierailleet edes vähän matkan päässä Moganissa, idyllisessä pikkukylässä, johon olimme aiemmin ihastuneet, vaikka sitäkin suunnittelimme. Las Palmasin -matkan unohdimme sillä sekunnilla, kun ensimmäinen aamu Amadoresissa valkeni.

150424-6

150424-22

Puerto Ricoon kipaisimme eräänä aamuna Kanarianmuuria pitkin vain todetaksemme, ettei se ollut meidän paikkamme, ja luikimme kiireen vilkkaa takaisin rakastavaisten rannalle.

Romantikointiin Amadores tarjoaa ihanan imelät puitteet. Iltanautintoa siivittivät romanttiset auringonlaskut, ja kulinaristin onnela intialainen Memsaab-ravintola, jonka listalta löytyi ällistyttävän hyvinvalmistettu Palak paneer. Jos joskus oppisi itsekin tekemään jotain edes lähelle noin herkullista…

Kaikkiaan Kanaria on matkakohteena älyttömän kiva. Tjäreborg & Thomas Cook hoitivat homman hienosti kotiin. Tänne palaamme 100 % varmuudella pian takaisin ❤

150424-1 150424-18