Pohjoisen valoja Napapiirin nurkilla

Vanhaan kaupungintaloon rakennettua Arctic Light Hotelia ei ole Bookingissa suotta arvioitu 9,5 pojon edestä. Se on hykerryttävän tyylikäs.

1609-img_9294

Otimme työreissulle kaksi tessua mukaan ja täytyy sanoa, että ALH:n tarjoama asumisjärjestely toimii täydellisesti. Katutasossa sijaitsevaan huoneeseen on oma sisäänkäynti ja koirien kanssa kulkeminen todella helppoa. Ounasjoen varteen oli kivenheitto. Siellä oli kiva tallustella muiden turistien kanssa veden virtausta seuraillen.

Koiraystävällinen huone oli uskomattoman hieno, yksityiskohtia myöden harkitusti sisustettu. Astiat olivat Iittalaa ja Hackmania, sisustustavarat Riviera Maisonia. Vasta varauksen jälkeen paljastunut 15 euron koiramaksu ei sapettanut enää yhtään.

Sokos Hotellien tapaista, tervetulleeksi toivottavaa lemmikin herkku-/tarvikepussukkaa tosin ei ollut. Mutta siitä viis; olin hurmaantunut hotellista anyway, Denta sticksejä löytyi omasta takaa, samoin kakkapusseja ja niitäkin sai lisää lähipuistoon pystytetystä telineestä. Koiraan viittaavaa huoneessa oli juomakuppi ja oven kahvassa roikkuva Lemmikki huoneessa -kyltti.

Aamulenkki joen varressa ja kuulakkaan syysilman nuuskiminen raikasti väsyneitä aivoja. Hilppaisimme Kirkkolammen rantaan ja kiersimme sen ympäri. Rovaniemen kaupungin puisto-osaston panostukset ovat huomattavat, ei pelkästään tämän lampireitin huolellisesti suunnitellut istutukset ja miljöökasvit, vaan kauttaaltaan.

Aika kiva Rovaniemi muutenkin on; kävelykatu, kompakti ja kehittyvä keskusta, Ounasjoki ja Ounasvaara… Pohjoisen porttia kehtaa esitellä turisteille.

www.arcticlighthotel.fi