Laurin kurpitsakeitto

Tosi herkullinen satokausiruoka, jota on mukava valmistella ajan kanssa viikonloppuna! Kiitos reseptistä superkokki-Laurille!

Tarvitset nämä:
– iso myskikurpitsa
– 2 chiliä
– muutaman sentin inkivääriä
– yhden ison tai kaksi pientä sipulia
– 3-4 valkosipulia
– tölkki kookosmaitoa
– suolaa
– koristeluun tuoretta timjamia

Halkaise kurpitsa. Lusikoi pois siemenet ja rihmat. Siemenet kantsii säästää ja paahtaa pannulla erikseen. Lorauta vuoan pohjalle reilusti öljyä ja aseta puolikkaat vuokaan.

161023-k0

Puolita chilit ja poista siemenet. Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Laita chilit ja sipulit vuoan pohjalle. Raasta muutama sentti kuorittua, tuoretta inkivääriä ja ripottele puolikkaiden päälle. Purista päälle myös 3-4 valkosipulin kynttä.

Laita uuniin 180 asteeseen reiluksi tunniksi. Puolikkaiden pitäisi paahtua kivasti, jotta keitosta tulisi täydellistä.

Ota puolikkaat uunista, kaavi lusikalla kurpitsansisukset irti ja laita ne kattilaan. Lisää paahtuneet sipulit ja chilit (huom. jos et ole varma chilin tulisuudesta, laita sekaan ensin vain 1 chili). Valuta vuoan pohjalta öljy kattilaan ja sekoita kevyesti. Lisää kattilaan vettä niin, että kurpitsamuhennos peittyy hyvin. Lisää suolaa maun mukaan. Poristele tovi ja lisää tölkki kookosmaitoa. Soseuta sauvasekoittimella. Sekoita, maista, tsekkaa suolan tarve. Pinnalle tuoretta timjamia. Nam!

161023-k1

Itse lisäsin joukkoon myös tofupaloja, oli ihan törkeän hyvää. Parhaan maun tofuun saa, kun marinoi sitä huolellisesti päivän, parin ajan.

Perushyvä marinadi: 4 rkl soijakastiketta, 3 rkl öljyä, 1 rkl viinietikkaa, 2-3 valkosipulin kynttä murskattuja, paprikajauhetta 2 tl, vaahterasiirappia 1 rkl. Sekoita ainekset ja heitä sekaan kuutioitu tofu. Pyörittele niin, että kaikki palat värjääntyvät marinadista. Sulje rasia ja laita jääkaappiin. Jos muistat, sekoittele välillä. Sitten vaan pannulle ja paistumaan kevyesti. Rapsakampaa tofua saat, kun kuivaat sen ennen paistamista.