Sokoksen tekemä linjaus turkittomuudesta on aplodien arvoinen asia!

Olipa tavaratalon syy turkiksista luopumiselle eettinen tai taloudellinen, se oli joka tapauksessa kaikin puolin ihailtava ja vastuullinen. Sokos liittyi lukemattomien muiden yritysten joukkoon, jotka ovat viimeisen 15 vuoden aikana sitoutuneet turkittomuuteen. Näitä ovat mm. Lindex, H&M, KappAhl, Reima, Armani, Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein ja Stella McCartney. Toivon todella, että myös Stockmann liittyy tähän vastuullisten kerhoon juoksujalkaa.

Sokoksen turkittomuuslinjaus on vahva signaali myös suomalaiselle turkisteollisuudelle. Eettistä turkista ei ole olemassakaan. Kunpa turkistarhaus – täysin turha, marginaalinen elinkeino – loppuisi maastamme pikimmiten ja voisimme siltä osin näyttää olevamme eläinsuojelun mallimaa. Lisää tunneälyä, empatiaa ja moraalia, vähemmän rahanahneutta, riistoa ja eläinrääkkäystä.

Sokosta voit tukea allekirjoittamalla Kiitos-adressin täällä >

Turkki kuuluu eläimelle, ei koristeeksi pipontupsuihin, hupunreunoihin tai avaimenperiin.