Hetki Hampurissa

Miten ottaa kaikki hyöty irti hotellihuoneesta? Sairastamalla koko matkan 😀 Koneen laskeutuessa Hampuriin korvia viilsi ihan jäätävästi, eikä nuhakuumeen tuloa voinut estää millään. Onneksi hotelli oli fressi ja töitä pystyi tekemään sängystäkin käsin. Buranan voimalla hoidettiin muut velvollisuudet ja ehdimme nähdä hieman cityäkin.

Saksan-reissaaminen ei ole ollut minulle jostain syystä the thing ikinä. Isäntä kulkee siellä alati, mutta omalle kohdalle ei kovin montaa matkaa ole osunut. Hampuriin suhtauduin avoimin mielin ja siinä mielessä olo oli kodikas, että yleisilme ihmisten suhteen oli… nooo… melko suomalainen 😀

14112085_10154580744724708_244629739_n

Kulmia nostattavia nyansseja löytyi muutamia: kortilla maksaminen oli monissa paikoissa mahdotonta tai ainakin tehty vaikeaksi; esim. olemalla hyväksymättä allle 20 eur korttiostoja. ”Cash only”, perussetti niin ravintoloissa kuin takseissakin. Tuntui, että jopa Romaniassa on helpompaa maksaa kortilla kuin Hampurin ytimessä.

Kaupungin koiraystävällisyys oli jättiplussa! Koiria köllötteli terasseilla ja ravintoloissa omistajien jalkojen juuressa, ja juomakuppeja oli tarjolla vaateliikkeiden edessä. Hotellin aamiaisella hienoon ruokasaliin olivat tervetulleita niin Jürgen kuin Jürgenin tessut.

Ihan kiva paikka Hampuri oli, alle 2 h lentomatka vierähti sukkelaan ja lentokentältä keskusrautatieasemalle matka taittuu kätevästi reilun 3 euron piletillä. Työmatkakohteena vallan kelvollinen. Vapaa-ajanreissun Saksassa viettäisin kyllä mieluiten maan eteläkolkassa.

Hotelli Reichshof Hamburg, Curio Collection by Hilton. Hotelli sijaitsee superhyvällä paikalla aivan päärautatieaseman vieressä. Asemalta löytyy monenlaisia puoteja ja palveluita, mm. apteekki, jota ilman olisimme olleet pulassa #SickInHamburg Hotellirakennuksessa on muuten pieni & mielenkiintoinen falafel-take away -ravintola!