Björckin broccolinit ja jalotofupihvit

No joo, onneksi ei meinannut tulla kehumisesta loppua, kun läväytin pöytään chilillä tujautetut broccolinit eli versovat ohuet parsakaalit, jotka taituroin huippukokki Tomi Björckin ohjeita seuraten. Hitsinpimpulat, olisi pitänyt tehdä vaan heti tupla-annos!

Broccolinien kypsyessä uunissa paistelin pannulla hyvin kuivatetut jalotofupihvit. Leikkasin siis valmiiksi marinoidun tofumötikän kolmeen sliceen ja nakkasin ruskistumaan. Loppuvaiheessa lisäsin sekaan auringonkukansiemeniä. Annoksen päälle laiton vielä Hamppufarmin paahdettuja & suolattuja hampunsiemeniä. Suomalainen supertuote, peukku sille.

Ruokajuomaksi surautin blenderissä tulisuutta pehmentävän smoothien. Siihen tuli pari Granny Smith – omenaa, 1 avokado, kourallinen lehtikaalia, muutama jääkaapin pohjalta löytynyt babypinaatinlehti, 1 rkl viherjauhetta, pari sitruunaviipaletta ja kauramaitoa.

Sille varalle, että nettiavaruus syö kitaansa Björckin reseptin, kirjaan sen myös tähän:

Tarvitset:
– 200 g broccolinia
– 3/4 dl + 1 rkl oliiviöljyä
– 2 rkl chilitahnaa
– 2 valkosipulinkynttä
– 1/2 tl suolaa
– 1/4 tl mustapippuria myllystä
– 2 rkl balsamicoa
– 2 rkl sitruunamehua

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita broccolinin versot uunipellille. Valuta ¾ dl oliiviöljyä broccolinien päälle ja lusikoi chilitahna päälle. Murskaa valkosipulinkynnet joukkoon, ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda broccolineja uunissa kymmenisen minuuttia. Juuri ennen tarjoamista lorauta balsamico ja sitruunanmehu päälle. Pirskota pinnalle vielä 1 rkl oliiviöljyä.

Enjoy!